• Korte levertijden
  • Deskundig advies
  • Specialist in maatwerk
  • Snelle reparatie

Wat is er benodigd om met een touchscreen te werken?

Voor single touch toepassingen (gebruik met één vinger) is geen speciale software benodigd. Alles wat met een muis te bedienen is ook met een touchscreen te bedienen. Ook de rechtermuisknop kan gesimuleerd worden, door de vinger een paar tellen op dezelfde plaats te houden (afhankelijk van de instellingen in de touchdriver).
Vaak kan single touch ook ingesteld worden op “click on touch”, zodat direct een muisklik wordt geregistreerd als het scherm aangeraakt wordt. Dit voorkomt ongewenste sleepbewegingen en zorgt voor een snellere input.

Voor dual touch & multi touch toepassingen dient de software hiervoor geschikt te zijn. Lang niet alle software ondersteunt bijvoorbeeld zoomen met twee vingers. Indien de software geen dual touch of multi touch ondersteunt, dan zullen dergelijke touchscreens gewoon als single touch reageren.

Driver installatie:
Het kan zijn, dat u een driver voor de touchscreen dient te installeren. In de meeste gevallen zijn die voor volledige versies van Windows, Mac OS en Linux beschikbaar.
Moet de touchscreen echter aangesloten worden op een embedded systeem of een ander apparaat met een gesloten besturingssysteem, waarop u niet zomaar drivers kunt installeren, controleer dan eerst bij uw hardwareleverancier welke types toegepast kunnen worden.

Maatwerk software:
Indien u eigen software laat maken die met een touchscreen bediend moet worden, houdt u dan rekening met de volgende tips:

• Maak de knoppen voldoende groot. Te kleine knopjes zijn lastig te bedienen, veroorzaken onjuiste invoeren en vertragen de snelheid, waarmee u de touchscreen kunt gebruiken. Wij adviseren voor veelgebruikte knoppen een grootte van minimaal 2x2cm. Minder gebruikte knoppen zou u 1x1cm kunnen maken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de toegepaste touchtechniek.
  • Vermijd pulldown menu’s. Als u geen andere mogelijkheid heeft, zorg dan dat de regelafstand minimaal 1cm is.
  • Gebruik geen radiobuttons. In plaats daarvan kunt u beter gewone knoppen van voldoende grootte gebruiken.
  • Vermijd schuifbalken. Zorg dat alle informatie op het scherm past, zonder schuifbalken te hoeven toepassen. Pas zonodig pop-up schermen toe voor aanvullende invoervelden.
    Indien schuifbalken niet voorkomen kunnen worden, zorg dan dat de schuifbalken beduidend groter zijn dan de standaardinstellingen in Windows. Een breedte van ca. 1,5cm wordt aanbevolen.